X

Polja označena zvezdicom (*) su obavezna

X
Proizvodi: 0
Ukupno: 0,00 RSD

Winsor&Newton

 

Uljane boje Winsor & Newton - Winton

11616_350x350.jpg (350×350)

Od svog osnivanja 1832.godine kompanija Winsor & Newton je značajan činilac u svetu umetničkih materijala. Osnivači Henry Newton i William Winsor krenuli u proizvodnju slikarskih boja, aktivno saradjujući sa poznatim umetnicima (kao što je J.M.W. Turner ), uzimajući njihove zahteve i potrebe za svoj cilj koji treba dosegnuti.
Zahvaljujući tome Winsor & Newton su stvorili reputaciju vrhunskog proizvodjača te sa ponosom u svom grbu nose izjavu "najbolji umetnički materijal na svetu" (The World"s Finest Artist"s Material"s).

Uljane boje

Uljane boje se od svog pojavljivanja na svetskoj sceni krajem XV-og veka pa do danas, javljaju u raznim formama i oblicima; zadržavajući za sebe epitet najrasprostranjenije i najcenjenije slikarske tehnike.
Winsor & Newtin proizvode uljane boje od 1832. godine, postepeno stvarajući svoje jedinstvene formule i nijanse , po kojima su i danas poznati.

Winton uljane boje      

Uljane boje Winton su razvijene na ideji da se ponude najkvalitetnije moguće boje po pristupačnoj ceni. Primena tradicionalnih znanja i tehnika koje Winsor & Newton koriste u proizvodnji uljanih boja preko 170 godina, kao i moderne tehnike i hemije ovde su došli do svog punog izražaja, stvarajući idealnu paletu od 47 pažljivo odabranih boja.

Ovo je postignuto zahvaljujućI zameni nekih od najskupljih tradicionalnih pigmenata sa odličnim modernim alternativama, čime je omogućen visok kvalietet proizvoda po pristupačnoj ceni.

Pigmenti koji se koriste za Winton uljane boje omogućuju veliku pokrivnost. To je iz razloga što se za neke nijanse,   ( kao npr Magenta ) koriste isti pigment i isto vezivno ulje za klasu Winton uljanih boje kao i  za klasu vrhunskih uljanih boja klase Artis`s Oil Colour.

Uljane boje Winton se zahvaljujući tome nalaze u mnogo boljoj poziciji u odnosu na konkurentske boje sličnog kvaliteta. Uljane boje Winton su pakovane u tubma od 37ml (sve nijanse), kao i 60ml (bela boja), 120ml (bela boja) i 200ml (samo bela boja).

U svojoj ponudi Winsor & Newton ima pet različitih tipova uljanih boja:

Posetite sajt Winsor&Newton